Bedrijfsinformatie

Bedrijf

Over Swyx

Geïntegreerde communicatieoplossingen van het MKB – voor het MKB

Communiceren doen we altijd, of we nu willen of niet. Het enige dat we kunnen beïnvloeden, is hoe we communiceren. Voor dit doel heeft Swyx de speciaal op het MKB afgestemde softwareoplossing SwyxWare ontwikkeld. Het op een Microsoft® Windows®-server geïnstalleerde SwyxWare verenigt de complete communicatie van een bedrijf onder één gebruikersinterface. Hierdoor wordt de traditionele telefooncentrale overbodig en vinden alle communicatiefuncties via het bestaande IP-netwerk plaats. Behalve de normale telefoniediensten biedt dit ook alle voordelen van geïntegreerde communicatie (unified communications). De softwarematige benadering en de mogelijkheid om SwyxWare eenvoudig uit te breiden, maken dat gebruikers niet alleen voorbereid zijn op de communicatievereisten van vandaag, maar ook op die van morgen.

Communicatie als concurrentievoordeel voor het MKB

De uitgebreide functionaliteit van SwyxWare voor interne en externe bedrijfscommunicatie gaat veel verder dan een traditionele telefooncentrale. Aanwezigheidsinformatie maakt dat collega's beter geïnformeerd zijn en dankzij het op regels gebaseerde doorverbinden worden klanten sneller met een beschikbare contactpersoon verbonden. Conferencecalls en videotelefonie maken flexibel en locatieonafhankelijk werken eenvoudiger en toepassingen delen en online collaboration verbeteren de samenwerking binnen het team: medewerkers kunnen vanaf verschillende locaties optimaal met elkaar samenwerken. SwyxWare integreert alle apparaten van medewerkers (inclusief mobiele telefoon) dankzij het één-nummer-concept: hiermee bepalen zij zelf welk nummer de ontvanger te zien krijgt. Het resultaat: een betere workflow die zorgt voor een hogere productiviteit tegen lagere kosten. Een cruciaal concurrentievoordeel voor het midden- en kleinbedrijf.

Swyx your business.

Als Europese marktleider is Swyx via een tweelaags distributiesysteem lokaal aanwezig met distributeurs en meer dan 1000 geautoriseerde resellers. Het in Dortmund gebaseerde bedrijf met vestigingen in Groot-Brittannië en Frankrijk verkoopt niet alleen softwareoplossingen in vijf talen, maar heeft ook de bijpassende telefoons en andere hardware in zijn productportfolio. Het veelvuldig bekroonde unified communications van Swyx is er niet alleen als inhouse-oplossing, maar ook als variant in de cloud met gerenommeerde klanten: in Europa heeft Swyx reeds 750.000 gebruikers, waarvan rond 10 procent voor de cloudvariant heeft gekozen. Op dit moment werken bij Swyx meer dan 150 mensen aan het voortdurend verbeteren van de SwyxWare-oplossing, zodat deze aan de communicatievereisten van vandaag en van morgen blijft voldoen.


Profiel

Swyx directie

  • Dr. Ralf Ebbinghaus, CEO
  • Dirk Valbert, CFO
  • Martin Claßen, CTO

Raad van toezicht

In de raad van toezicht van Swyx zitten een aantal bekende en ervaren managers uit de branche. De raad van toezicht brengt dus veel kennis en ervaring met zich mee uit verschillende marktsegmenten, waaronder de financiële en inversteringssector, mobile, voice & data networks, Enterprise/SME, service providers en de IT-sector. Samen kunnen zij Swyx ondersteunen bij zijn groei in deze sectoren.

  • Jan de Jong, Chairman - Managing Director, Nedamco Capital
  • Albert Joseph "Bart" Markus, Vice Chairman - Managing Director, GAP Technology Holding
  • Michael Boshammer, Fund Manager T-Systems Venture Fund

Investeerders

Nedamco Capital

Nedamco Capital

Nedamco Capital is een internationale investeringsmaatschappij in privé-eigendom, met haar zetel in Bloemendaal, Nederland. Het bedrijf stamt af van Nedamco Corporation, een Amerikaanse wereldwijde technologische ontwikkelings- en investeringsfirma, actief in 55 landen en opgericht door Nederlandse ondernemers.

T-Venture

T-Venture

T-Venture is de investeringsmaatschappij van Deutsche Telekom, opgericht in 1997 met hoofdkantoor in Bonn en ondersteund door het Amerikaanse T-Venture in San Francisco en Seattle. De investeringsactiviteiten vinden voornamelijk in Europa, de V.S. en Israël plaats. T-Venture is één van de toonaangevende durfkapitaalbedrijven wereldwijd.

Wellington Partners

Wellington Partners

Wellington Partners is een van de meest succesvolle pan-Europese venture capital-ondernemingen. Met een fondsvolume van 800 miljoen en vestigingen in Londen, München, Palo Alto en Zürich investeert Wellington Partners in heel Europa in jonge bedrijven die het potentiaal hebben uit te groeien tot globale marktleiders. Ze richten zich met name op bedrijven in de sectoren IT, media, cleantech en life sciences. Sinds 1998 heeft Wellington een exclusief wereldwijd netwerk opgebouwd om Europese startups te helpen bij het bouwen aan een globaal bedrijf. Inmiddels investeerde Wellington Partners in meer dan 100 bedrijven.