Bedrijfsinformatie

Bedrijf

Over Swyx

Geïntegreerde communicatieoplossingen van het MKB – voor het MKB

Communiceren doen we altijd, of we nu willen of niet. Het enige dat we kunnen beïnvloeden, is hoe we communiceren. Voor dit doel heeft Swyx de speciaal op het MKB afgestemde softwareoplossing SwyxWare ontwikkeld. Het op een Microsoft® Windows®-server geïnstalleerde SwyxWare verenigt de complete communicatie van een bedrijf onder één gebruikersinterface. Hierdoor wordt de traditionele telefooncentrale overbodig en vinden alle communicatiefuncties via het bestaande IP-netwerk plaats. Behalve de normale telefoniediensten biedt dit ook alle voordelen van geïntegreerde communicatie (unified communications). De softwarematige benadering en de mogelijkheid om SwyxWare eenvoudig uit te breiden, maken dat gebruikers niet alleen voorbereid zijn op de communicatievereisten van vandaag, maar ook op die van morgen.

Communicatie als concurrentievoordeel voor het MKB

De uitgebreide functionaliteit van SwyxWare voor interne en externe bedrijfscommunicatie gaat veel verder dan een traditionele telefooncentrale. Aanwezigheidsinformatie maakt dat collega's beter geïnformeerd zijn en dankzij het op regels gebaseerde doorverbinden worden klanten sneller met een beschikbare contactpersoon verbonden. Conferencecalls en videotelefonie maken flexibel en locatieonafhankelijk werken eenvoudiger en toepassingen delen en online collaboration verbeteren de samenwerking binnen het team: medewerkers kunnen vanaf verschillende locaties optimaal met elkaar samenwerken. SwyxWare integreert alle apparaten van medewerkers (inclusief mobiele telefoon) dankzij het één-nummer-concept: hiermee bepalen zij zelf welk nummer de ontvanger te zien krijgt. Het resultaat: een betere workflow die zorgt voor een hogere productiviteit tegen lagere kosten. Een cruciaal concurrentievoordeel voor het midden- en kleinbedrijf.

Swyx your business.

Swyx Solutions GmbH, gevestigd in Dortmund, Duitsland, ontwikkelt op software gebaseerde communicatieoplossingen voor middelgrote bedrijven en distribueert deze via een tweelaags systeem van distributeurs en gespecialiseerde dealers. Met de bekroonde Unified Communications-oplossing van Swyx profiteren gebruikers van alle voordelen van netwerkcommunicatie: ze kunnen hun toegankelijkheid vergroten, processen verbeteren en zo de productiviteit verhogen. Swyx is verkrijgbaar in verschillende besturingsmodellen, van de on-premise oplossing van de partnercloud tot SwyxON, de UC-oplossing van Swyx' eigen cloud. Geschikte telefoons en terminals vervolledigen het productportfolio van het bedrijf, dat in 1999 werd opgericht als pionier op het gebied van IP-communicatie.

Sinds 2018 maakt Swyx deel uit van Within Reach, een internationale groep van bedrijven met meer dan 580 medewerkers op locaties in acht Europese landen en handelspartners in 25 landen. Als een van de toonaangevende Europese aanbieders levert de groep in totaal twee miljoen gebruikers innovatieve communicatiediensten en genereert een omzet van ongeveer 150 miljoen euro. De merken zijn Swyx, Voiceworks en Centile Telecom Applications. Samen bestrijken de bedrijven een uitgebreide unified communications portfolio, waardoor klanten hun communicatie kunnen optimaliseren.


Profiel

Swyx directie

  • Dr. Ralf Ebbinghaus
  • Dirk Valbert
  • Martin Claßen