Bedrijfsinformatie

Bedrijf

Over Swyx

Geïntegreerde communicatieoplossingen van het MKB – voor het MKB

Communiceren doen we altijd, of we nu willen of niet. Het enige dat we kunnen beïnvloeden, is hoe we communiceren. Voor dit doel heeft Swyx de speciaal op het MKB afgestemde softwareoplossing SwyxWare ontwikkeld. Het op een Microsoft® Windows®-server geïnstalleerde SwyxWare verenigt de complete communicatie van een bedrijf onder één gebruikersinterface. Hierdoor wordt de traditionele telefooncentrale overbodig en vinden alle communicatiefuncties via het bestaande IP-netwerk plaats. Behalve de normale telefoniediensten biedt dit ook alle voordelen van geïntegreerde communicatie (unified communications). De softwarematige benadering en de mogelijkheid om SwyxWare eenvoudig uit te breiden, maken dat gebruikers niet alleen voorbereid zijn op de communicatievereisten van vandaag, maar ook op die van morgen.

Communicatie als concurrentievoordeel voor het MKB

De uitgebreide functionaliteit van SwyxWare voor interne en externe bedrijfscommunicatie gaat veel verder dan een traditionele telefooncentrale. Aanwezigheidsinformatie maakt dat collega's beter geïnformeerd zijn en dankzij het op regels gebaseerde doorverbinden worden klanten sneller met een beschikbare contactpersoon verbonden. Conferencecalls en videotelefonie maken flexibel en locatieonafhankelijk werken eenvoudiger en toepassingen delen en online collaboration verbeteren de samenwerking binnen het team: medewerkers kunnen vanaf verschillende locaties optimaal met elkaar samenwerken. SwyxWare integreert alle apparaten van medewerkers (inclusief mobiele telefoon) dankzij het één-nummer-concept: hiermee bepalen zij zelf welk nummer de ontvanger te zien krijgt. Het resultaat: een betere workflow die zorgt voor een hogere productiviteit tegen lagere kosten. Een cruciaal concurrentievoordeel voor het midden- en kleinbedrijf.

Swyx your business.

Swyx Solutions GmbH, met het hoofdkantoor in Dortmund, Duitsland, ontwikkelt op software gebaseerde communicatieoplossingen voor de behoeften van middelgrote ondernemingen en verdeelt deze via een tweelaags systeem van distributeurs en gespecialiseerde dealers. Met de bekroonde Unified Communications-oplossing van Swyx profiteren gebruikers van alle voordelen van optimaal genetwerkte communicatie: ze kunnen de toegankelijkheid vergroten, processen verbeteren en uiteindelijk de productiviteit verhogen. Swyx biedt een uniforme reeks functies voor alle implementatievormen, of het nu gaat om een interne oplossing, een variant van een partnercloud of SwyxON, de UC-oplossing van Swyx' eigen cloud. Een reeks geschikte telefoons en andere hardware-apparaten vervolledigen de productportfolio van het in 1999 opgerichte bedrijf, als pionier op het gebied van IP-communicatie. 

Sinds 2018 maakt Swyx deel uit van de Within Reach Holding, een internationale groep van bedrijven met meer dan 500 medewerkers op locaties in zeven Europese landen en reseller partners in 23 landen. Als Europees marktleider voorziet de groep in totaal twee miljoen gebruikers van innovatieve communicatiediensten en genereert een omzet van ongeveer 130 miljoen euro. Naast Swyx zijn er ook Voiceworks en Centile Telecom Applications. Samen bestrijken de bedrijven een uitgebreid unified communications portfolio en stellen zij hun verkooppartners in staat om optimaal in te spelen op de wensen van de klant.


Profiel

Swyx directie

  • Dr. Ralf Ebbinghaus
  • Dirk Valbert
  • Martin Claßen